bomen

Bio energie

Home / Bio energie

Zo werken wij aan hernieuwbare energie, waarbij resthout niet zomaar wordt vernietigd, maar een tweede leven krijgt als natuurlijke energiebron.

Bio energie

Van den Nagel regelt zowel in Nederland als daarbuiten de exploitatie en productie van houtachtige biomassa. Deze wordt volledig door ons verzorgd; vanaf de projectlocatie tot aan de deur van de centrale. Daarbij verzorgen wij de logistiek en afzet van eigen houtchips en, wanneer gewenst, ook houtchips van derden. Zo werken wij aan hernieuwbare energie, waarbij het een tweede leven krijgt als natuurlijke energiebron.

Het chippen van hout en het transport van de houtchips doet Van den Nagel in eigen beheer. Voor het chippen wordt sinds 2018 gebruik gemaakt van een Albach Diamant 2000. Voor het transport van houtchips is een containerauto, walkingfloor en een zelf-ladende auto aanwezig. Bij grotere projecten en export wordt gebruik gemaakt van een vaste transporteur die met meerdere voertuigen wekelijks mee rijdt.

De Albach wordt ingezet voor eigen werk, maar chipt ook in opdracht voor derden. Doordat de chipper zelfrijdend is, kan de Albach flexibel ingezet worden op vele locaties.