bomen

Houtoogst

Home / Houtoogst

Van den Nagel werkt op bosbouwkundige en ervaren wijze om het hout tot optimale waarde te brengen. De bossen in Nederland zijn relatief klein en elke houtoogst is maatwerk.

Houtoogst

Houtoogst; het halen van hout uit het bos. Welke functie het bos ook heeft, goede houtoogst in bossen is van vitaal belang. Bomen worden gekapt om de bosopstand gezond te houden en andere bomen weer een kans te geven. Van den Nagel werkt op bosbouwkundige en ervaren wijze om het hout tot optimale waarde te brengen. De bossen in Nederland zijn relatief klein en elke houtoogst is maatwerk. De uitvoering gebeurt effectief en efficiënt, ook kijkt Van den Nagel bij elke opdracht welke werkwijze het beste past bij de desbetreffende bosopstand.

Het kappen van bomen gebeurt door middel van een harvester, die bomen afzaagt in de gewenste sortimenten. Een forwarder machinist haalt de bomen uit het bosperceel en legt deze langs de begaanbare wegen, waardoor een vrachtwagen de stammen kan laden en naar de verwerkende industrie kan transporten.

Gemechaniseerde houtoogstmethoden is de meest gebruikte methode. Het voordeel is de snelheid waarmee we de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Ook ben je minder afhankelijk van het daglicht en het weer. Zwaar naald- en loofhout zullen nog steeds door handwerkers worden uitgevoerd, onze medewerkers hebben jarenlange ervaring en de nodige cursussen gevolgd om deze werkzaamheden te kunnen verrichten.