bomen

Biomassa

Home / Biomassa

Werken aan hernieuwbare energie, waarbij houtsnippers gebruikt worden als natuurlijke energiebron.

Biomassa - Houtchips

Wij zijn actief in productie en handel van biomassa. Vanaf de projectlocatie tot aan de deur van de centrale kan het geregeld worden. Met het oog op hernieuwbare energie is dit een duurzame ontwikkeling waarbij houtchips worden ingezet als natuurlijke energiebron. Voor de verschillende soorten eindgebruikers hebben wij verschillende type kwaliteit houtchips. De afzet is gespreid over Nederland en Noord-West Europa.

Naast houtchips uit het bos komt er ook materiaal vrij bij het rooien van bomen ten behoeve van infrastructurele werken en het afzetten van landschapselementen of rijenbeplantingen. Naast de eigen productie koop Van den Nagel ook houtchips van anderen in Nederland maar ook in Noord-West Europa.

Voor de productie van houtchips heeft Van den Nagel Albach Diamant 2000 gekocht. Deze machine uit Duitsland is een chipper met meerdere voordelen. De productie per uur is hoog en de machine leent zich er uitermate voor om direct vrachtwagens te laden. De kwaliteit van de houtchips wordt door de verschillende eindverwerkers van Van den Nagel gewaardeerd omdat het een homogene chip is met minimaal fijnaandeel. De machine kan verschillende grootte van chips produceren, dit door of de zeef te vervangen of door de haktrommel aan te passen.

De Albach is flexibel inzetbaar en is makkelijk inzetbaar op het moment dat het om 1 vracht gaat maar ook als het om grote partijen gaat. De Albach is voorzien van een bedrijfskenteken en mag ook over de snelweg naar projecten toe.