Voor het verantwoord bosbeheer heeft Van den Nagel een FSC en PEFC certificaat. Het FSC-keurmerk, staat voor verantwoord bosbeheer. En het PEFC-keurmerk is wereldwijd het onafhankelijke keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Deze certificering houdt in dat wij meewerken aan bestendig bosbeheer en aan een gecontroleerde handelsketen van het hout in het bos tot aan de eindgebruiker.

Ons bedrijf is ErBo-gecertificeerd (Erkend bosaannemer, red.), waarmee we laten zien dat we veilig werken en zorg hebben voor het milieu en onze werknemers. Ook zijn we VCA-gecertificeerd en hebben alle medewerkers een VCA-certificaat. Bovendien zijn wij aangesloten bij de AVIH, de brancheorganisatie voor bosbouwondernemers, waarmee wij dezelfde kernwaarden delen.

Ook is Van den Nagel in het bezit van een RAL certificaat voor de werkzaamheden in de Duitse bossen. Van den Nagel heeft ook een Better Biomass:2015 (NTA8080) certificaat die wordt gebruikt om aan te tonen dat de biomassa die geproduceerd wordt, voldoet aan de gevestigde internationale duurzaamheidscriteria. Dit certificaat past perfect bij het FSC en PEFC-certificaat

Voor al onze certificeringen geldt dat er een keer per jaar gecontroleerd wordt door de certificatie-instellingen. De volgende aspecten worden dan bekeken: veiligheid, milieu en het naleven van de traceerbaarheid van hout. Deze controles worden bij ons in veld en op kantoor uitgevoerd.