bomen

Chippen

Home / Chippen

Het chippen van top- en takhout gebeurd met daarvoor speciaal ontwikkelde chipper. Hiermee verkleinen we het hout, waardoor het bruikbaar wordt voor de verwerkende industrie.

Chippen

Het chippen is het verkleinen van hout. Bij het in stand houden van diverse natuurterreinen worden soms maatregelen getroffen, waarbij het bos geheel gekapt en verwijderd moet worden. Bijvoorbeeld bij de uitbreiding en herstel van dicht gegroeide heideterreinen. Bij deze projecten wordt door Van den Nagel het top- en takhout en andere boomopslag verwijderd. Van den Nagel kan dit efficiƫnt en netjes uitvoeren door het hout dat geen toepassing heeft voor de houtverwerkende industrie te verkleinen. Het verkleinen (chippen) gebeurd op locatie, zodat er zo min mogelijk met de takken gereden hoeft te worden.

Door de inzet van bosbouwmachines met brede banden en een moderne chipper die een grote productie heeft is de verstoring in het achterblijvende gebied nihil te noemen. Verder is de overlast die ontstaat van korte duur, vanwege de efficiƫnte werkwijze en een goede logistiek.