Diverse uitdagingen. Een divers team. Diverse oplossingen.

Ook in hardhout biedt Van den Nagel het volledige scala van diensten aan. Van houtinkoop & onderzoek/advies tot ontwerp & realisatie.

Van den Nagel B.V. blijft zich richten op naaldhout, maar door uitdagingen in het bos wordt dit steeds complexer. Onze bossen veranderen qua kwaliteit en houtsoorten. Als we crisisbestendig willen zijn, moeten we ons meer gaan richten op loofhout. Als bedrijf realiseren wij ons dat gericht bosbeheer essentieel is voor een hoogwaardig gebruik van hout, want dit is immers de basis voor een goed product.

Van den Nagel breidt haar lang bestaande netwerk van regionale en internationale afnemers en verwerkers in naaldhout/zachthout uit naar loofhout/hardhout. Het doel is altijd om de toegevoegde waarde van alle verwerkingsmogelijkheden te maximaliseren.

Ons team biedt een breed scala aan expertise in het adviseren en ontwerpen van waardeverhogende dunningen. Boseigenaren kunnen ter plekke één op één geadviseerd worden. Dit creëert transparantie en vertrouwen, bijvoorbeeld tijdens het gezamenlijk bepalen voor gebruik.

Aanvullingen of alternatieven op brandhout worden gevonden, geavanceerde hardhoutconcepten worden kwalitatiever en het bos wordt ook op die manier ingericht. Langdurige, herhaalde samenwerking wordt zo mogelijk gemaakt.

Wij hopen dat eiken, beuken en essen op zijn minst gedeeltelijk de gaten kunnen opvullen die door dode sparren zijn achtergelaten. Wij willen daar graag aan bijdragen in termen van economisch belang, kwaliteit en goede, nieuwe producten op de markt.

Van den Nagel is ervan overtuigd dat vooruitkijken, samen met het veelzijdige team, voor passende oplossingen kan zorgen in de toekomst.